שבוע 30 לאחר לידה
למה האם צריכה לצפות בשבוע 30 לאחר לידה:
להיות אחראי על התינוק 24 שעות ביממה או למהר מהעבודה לתינוק עלולה להיות לא קלה. להלן מספר תזכורות לאמצע שנת החיים הראשונה של התינוק:
- שמרי על הבריאות שלך- אל תזלזלי בתזונה שלך, גם אם הורדת את המשקל העודף שהעלית בהריון. הימנעי מקפאין ומאלכוהול- ההשפעה המעוררת והמרגיעה שלהם היא זמנית בלבד וכשהיא פגה היא גורמת לך לחוש גרוע יותר. עסקי בפעילות גופנית סדירה מספר פעמים בשבוע, אפילו אם מדובר בהליכה לרכב לאחר שהחנית את הרכב קצת יותר רחוק ממקום העבודה. תרשי לעצמך (ופני את הזמן לכך) לישון הרבה, כולל תנומות במהלך היום, במידת האפשר.
- צאי מהבית- תלמדי ליהנות מטיול בחוץ או מהליכה לפארק עם התינוק. התינוק שלך עדין קטן ונייד, נצלי זאת לפני שהוא הופך לפעוט עצמאי. הקפידי לארגן יציאות גם ללא התינוק- קבעי פגישה עם חברה או עם בן הזוג שלך או לחלופין פרגני לעצמך פעילות נוספת אליה את מתגעגעת.
- פנקי את עצמך- פרגני לעצמך עיסוי, טיפול פנים, מניקור או כל דבר אחר שגורם לך להרגיש מיוחדת. אמבטיה ארוכה ומפנקת יכולה לעשות פלאים, גם כן.
- הירגעי- שקלי להשתתף בשיעור יוגה, מתיחות או כל אימון מרגיע אחר.
שינויים שעובר התינוק בשבוע 30 לאחר לידה
בשלב זה, יתכן מאוד שכבר אמרת לתינוק שלך שהטלפון אינו צעצוע, או שהצעצועים אינם מיועדים לזריקה או שהשיער שלך או של בן משפחה אחר לא נועד למשיכה. בגיל זה, יתכן והתינוק שלך יתחיל לבחון את הסמכות שלך על ידי סירוב להקשיב להוראות שלך. הוא לא מתכוון להיות מרדן או עקשן, הוא פשוט סקרן.
זכרי תמיד שהוא פשוט לא מסוגל לזכור דברים שאמרת לו ליותר מכמה שניות בכל פעם. הטקטיקה הטובה ביותר להתמודדות עם המצב הוא להגיד פשוט "לא" ומיד לאחר מכם, לנסות להסיח את דעתו.
מעוניינת לדעת מה קורה בשאר שבועות השנה הראשונה? הכנסי למחשבון לאחר לידה.